GDPR

Allmänna dataskyddsförordningen

Från och med 25 maj 2018 kommer dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla som lag i Sverige. GDPR ersätter PUL (Personuppgiftslagen). GDPR antogs av EU i april 2016.  De nya bestämmelserna har ett starkt fokus på integritetsskydd. Det måste uppges tydligt vad syftet är med att använda personuppgifterna och behandlingen av dem får bara ske i samtycke.

Du som enskild individ får bättre kontroll över dina personuppgifter. Detta är positivt även för oss som företag, för vi vill såklart att våra kunder är nöjda och vi vill bara sända ut relevant information till dem. Vi skyddar dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med Personuppgiftslagen men väljer att redan nu även följa de nya GDPR-reglerna.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter, inklusive vårt användande av cookies.

Behandling av personuppgifter

Åkessons Bil i Götene behandlar dina personuppgifter för att kunna hantera dina beställningar och förfrågningar, samt för att anpassa våra webbsidor. Personuppgifterna används också för att kunna kontakta dig samt för att kommunicera information och erbjudanden.

Om myndigheter kräver tillgång till dina personuppgifter kommer vi bara lämna över dem om lagen kräver detta. Om Åkessons Bil i Götene säljs kommer köparen att överta insamlade personuppgifter, men endast om köparen förbinder sig att följa GDPR.

Cookies

Vi använder oss på våra webbsidor av cookies. En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Den ger oss möjlighet att se hur webbplatsen används och att anpassa webbplatsen för din användning. Cookies kan inte komma åt, läsa, eller på något sätt ändra någon annan data på din dator.

De flesta webbläsare är från början inställda på att acceptera cookies. Om du vill går det att blockera cookies, antingen alla eller bara från specifika webbplatser.

Vilka personliga data hanterar vi?

Typen av uppgifter vi hanterar inkluderar:

  • Namn, adress, telefonnummer, e-postadress
  • Kommunikation mellan dig och Åkessons Bil i Götene
  • Orderhistorik
  • Användarnamn
  • Trafikinformation som levereras av din webbläsare, som webbläsarversion, språk, adress till sidan du kom från och annan trafikinformation som IP adress
  • Klickbeteenden som vilka länkar du klickar på och när

Dina rättigheter

Rätt att avanmäla sig från reklamutskick

Du har rätt att avböja marknadsföringsmaterial från Åkessons Bil i Götene och kan göra så genom att:

(a) Följa instruktionerna för avregistrering i relevant utskick

(b) Om du har ett konto hos Åkessons Bil i Götene, ändra dina preferenser under dina kontodetaljer

(c) Kontakta oss via e-post info@akessonsbil.nu

Tillgång

Du har rätt att få en kopia av dina personliga uppgifter. Kontakta oss via epost till info@akessonsbil.nu du önskar det.

Hur vi skyddar dina uppgifter

Åkessons Bil i Götene tar ansvaret för dina personuppgifter på allvar. Vi förbinder oss att göra vad vi kan för att förhindra oauktoriserad tillgång till dem. Det är också viktigt för oss att uppgifterna hanteras korrekt, för att försäkra oss om informationens integritet och tillgänglighet. Som en del av vårt åtagande använder vi oss av rimliga och lämpliga fysiska, tekniska och administrativa procedurer till att förvalta uppgifterna vi samlar in på ett säkert sätt.

Säker miljö – Vi skyddar informationen genom att följa allmänna rekommendationer om säkerhet på datorer och internet.

Säker webbkommunikation – Vår hemsida använder kryptering genom SSL. Betalningslösningar genom tredje part hanteras av dessa parter, och sker också genom krypterad kommunikation.

Hur länge sparar vi dina uppgifter

Åkessons Bil i Götene kommer bara spara dina kunduppgifter så länge vi behöver för våra redovisade syften, med hänsyn taget till att vi vill kunna bevara en god kundupplevelse och svara på frågor om tidigare interaktioner. Vi måste också ta hänsyn till att det kan finnas lagliga krav på att behålla viss information under längre tid.

Detta innebär att vi kan behålla dina personuppgifter en rimlig period efter din senaste interaktion med oss. När uppgifterna vi har inte längre är nödvändiga för detta så raderar vi dem ur vårt system. Vi kan behålla vissa uppgifter efteråt, men i sådana fall endast i anonymiserad form.

Ändringar av dessa principer

Om vi ändrar dessa principer kommer vi posta den reviderade utgåvan här, med ett uppdaterad revisionsdatum. Vi uppmuntrar våra kunder att kontrollera detta regelbundet. Om vi skulle göra stora ändringar som innebär stora skillnader så kan vi komma att informera våra kunder om detta direkt, till exempel via epost, innan ändringarna träder i kraft.

Kontaktuppgifter

Växel: 0511-502 90

E-post Försäljning: info@akessonsbil.se

E-post Verkstad:verkstad@akessonsbil.se

 

Facebook Instagram

Öppettider försäljning

Mån – Tor: 10.00 – 18.00
Fredag: 10.00 – 17.00
Lördag: 10.00 – 14.00
Lördag: Sommar Stängt Juni, Juli, Augusti

Öppettider verkstad

Mån – Tor: 07.30 – 16.30
Fredag: 07.30 – 15.30

Honda bil
Isuzu
Mazda
Dodge

Åkessonsbil